Michaela Balcová je novou majsterkou sveta v boccii

Z brazílskeho Rio de Janeira priletela fantastická správa. Naša reprezentantka Michaela Balcová si vo finále kategórie BC4 žien dokázala poradiť s Kolumbijčankou Leidy Chica Chcia 4:2 a získala tak zaslúžene titul majsterky sveta! Ten sa však nerodil ľahko. Už semifinálový zápas s Kanaďankou Levineovou bol veľmi vyrovnaný, avšak Michaela Balcová ho dokázala zvládnuť a po víťazstve 5:4 sa jej otvorila šanca bojovať o absolútne prvenstvo. A ako už vieme, túto šancu už z rúk nepustila a tak na Slovensko mieri ďalší skvelý boccistický úspech.

Zlato Michaely Balcovej zostáva jediným medailovým zápisom zo súťaže jednotlivcov. Tomáš Král (BC1), Rastislav Kurilák a Robert Mezík (obaja BC2) neuspeli v štvrťfinálových zápasoch. Samuel Andrejčík po výbornom začiatku v skupinovej fáze neprešiel cez prvý vyraďovací zápas a najmladšia účastníčka Eliška Jankechová nepostúpila zo skupiny.

Veľa si však slovenskí reprezentanti sľubujú od ďalších vystúpení na majstrovstvách sveta v súťaži párov a družstiev. Slovensko do toho!

Foto: facebook Michaela Balcová