Naši bocisti zabojovali o cenné kovy aj v Poznani

Krátko po ME v Rotterdame naši boccisti absolvovali ďalšie BisFED podujatie, tentokrát Boccia World Challeger v Poznani, ktoré so konalo v termíne od 18. – 25.8.2003. Hoci je toto podujatie v rámci svetového rebríčka najmenej bodované, zúčastnili sa ho najlepší hráči z celého sveta. Do Poľska dokonca pricestovali aj čínski boccisti, pre ktorých to bol prvý turnaj od vypuknutia ochorenia Covid-19.

Slovensko na svetovej sérii v Poznani reprezentovali šiesti hráči – Štefan Bartek (BC1), Róbert Mezík, Peter Minarech (BC2), Ľuba Škvarnová, Boris Klohna (BC3) a Marián Klimčo (BC4). Najviac sa darilo v súťaži jednotlivcov Róbertovi Mezíkovi a Mariánovi Klimčovi, keď po presvedčivých výkonoch v skupinách našli svojho premožiteľa až v semifinále. Napriek semifinálovým prehrám  však obaja dokázali zmobilizovať svoje sily a vyhrať posledný zápas na turnaji a tým získať pre Slovensko veľmi cenné bronzové medaile.

„ Mal som len pár dní po návrate z ME v Rotterdame na to, aby som si splnil svoje pracovné povinnosti, pobalil sa a vyrazil na ďalší turnaj. Po nešťastnej prehre v rotterdamskom finále nebolo vôbec ľahké koncentrovať sa na ďalšie zápolenie, obzvlášť keď som mal aj zdravotné problémy. O to viac ma teší, že v silnej konkurencii som vybojoval bronz“ zhodnotil svoje účinkovanie na turnaji Róbert Mezík.

V súťaži párov a tímov sme mali zastúpenie iba v kategórii páry BC3, kde po vyrovnanom a napínavom súboji náš pár Boris Klohna – Ľuba Škvarnová podľahol Talianom a do semifinále nepostúpil.

Foto: archív SZTPŠ