Bola vyhlásená Grantová výzva SZTPŠ 2023

Slovenský zväz telesne postihnutých športovcov vyhlasuje pre svoje členské organizácie grantovú výzvu zameranú na podporu telesne znevýhodnených športovcov a všeobecný rozvoj športového hnutia a pohybových aktivít ľudí s telesným znevýhodnením.

V náročnom období posledných rokov vnímame veľmi intenzívne potrebu zachovania zdravých prvkov v našom športovom hnutí, ku ktorým vo veľkej miere patrí aj zachovanie aktívnej športovej činnosti v širokej členskej základni SZTPŠ. Okrem podpory všeobecného rozvoja športu telesne znevýhodnených je výzva
koncipovaná motivačne aj na zlepšenie podmienok pre realizáciu športových aktivít v členských organizáciách SZTPŠ. S tým úzko súvisí aj naša snaha o rozšírenie členskej základne o nových športovcov, predovšetkým z radov detí a mládeže.

Po prvý krát sa grantová výzva v tomto roku dotkne aj nových tendencií pri prechode športov TZ pod riadenie športových zväzov zdravých. Aby sme pre tento náročný proces v prechodnom období vytvorili čo najviac prvkov podporujúcich jeho hladký priebeh, zaraďujeme do cieľovej skupiny aj projekty spoločných športových aktivít športovcov s telesným znevýhodnením a zdravých športovcov. Nemusí ísť pritom o aktivity výlučne výkonnostného športu, veľký význam pripisujeme v tomto smere i športovým
aktivitám rekreačného a záujmového charakteru.

Pre grantový program je vyčlenená celková suma vo výške 15. 000 EUR. Projektovú žiadosť je potrebné podať najneskôr do 21. apríla 2023 do 23:59 hod. prostredníctvom elektronického formulára, ktorý bude dostupný na adrese: https://forms.gle/3QMmUeJy2ZvAc7Vf7.