Po štyroch rokoch prvé ligové víťazstvo

Slovenský tím hokeja na elektrických vozíkoch Blue Sky Butterflies sa zúčastnil 4. kola českej ligy v Prahe, ktorý zorganizoval tím New Cavaliers Praha v športovom areáli VŠE Třebešín. Domáci tím sa stal zároveň víťazom základnej časti sezóny 2022/2023 a o titul sa v rovnakej hale stretne so svojim dlhoročným rivalom Jaguars Praha.

Tím BlueSky Butterflies išiel do posledného kola základnej časti s cieľom zabojovať o prvé víťazstvo v lige vôbec. Podarilo sa, aj keď bez trénerského tria, M. Dráb, D. Žáň a L. Zemančíková a pri absencii hráčov N. Pecára a P. Lovaša. Funkciu trénera prevzal hrajúci kapitán Norbert Suchánek, ktorý turnaj zhodnotil takto: „Chcem všetkým veľmi pekne poďakovať za skvelý výkon, spoluprácu a obetavosť. Rodičom za pomoc či už po technickej, alebo organizačnej stránke. Boli ste super a celým turnajom ste nám pomohli prejsť ako nôž maslom. Dúfam, že tak, ako sme hrali na tomto turnaji, dokážeme hrať aj v playoff a budeme sa tešiť z bronzu“.

Z historicky prvej ligovej výhry v pomere 1:2 sa naši tešili v zápase s tímom Indians Plzeň, pričom rozhodujúci gól padol na konci jeho predĺženia. Strelcom bol Michal Sedlák, ktorý svoje pocity pri strelení víťazného gólu opísal takto: „Mám obrovskú radosť, že sa nám to konečne po štyroch rokoch podarilo zlomiť. Vlado Vida mi to hodil po mantineli a z lavičky kričali, že ostáva už len 20 sekúnd, tak som to skúsil poslať na bránu s polovičky ihriska a našťastie to tam padlo“.

Cenný gól vsietil na turnaji aj Sebi Virág, tento navyše platil za dva. Pravidlá totiž hovoria, že ak gól dosiahne hráč aktívnym pohybom T-sticku (hokejky pevne spojenej s elektrickým vozíkom), počíta sa za dva góly.

Tím Blue Sky Butterflies  odohral turnaj v zložení: Norbert Suchánek, Sebastian Virág (obaja T-stick),Tomáš Roxer, Ján Koňarčík, Lucia Mrkvicová, Vladimír Vida, Martin Burian, Adam Kovačič, Michal Sedlák (hokejky).

Výsledky Blue Sky Butterflies v zápasoch 4. kola:

Jaguars Praha 15 : 0 BlueSky Butterflies

Indians Plzeň 6 : 5 sn BlueSky Butterflies (Sedlák 2, Virág 2, Vida)

Indians Plzeň 1 : 2 p BlueSky Butterflies (Vida, Sedlák)

New Cavaliers 23 : 3 BlueSky Butterflies (Sedlák 2, Mrkvicová)

Konečný stav po základnej časti:

1. New Cavaliers Praha

2. Jaguars Praha

3. Indians Plzeň

4. BlueSky Butterflies

Česká liga pokračuje 13. mája 2023 zápasmi Play-off na VŠE Třebešín. O bronzové medaily sa v ňom hráči BlueSky Butterflies stretnú s tímom Indians Plzeň. Budeme im v tomto súboji veľmi držať palce.