Róbert Mezík je po zisku striebra v Rotterdame sklamaný

Náš boccistický reprezentant Róbert Mezík (BC2) po suverénnych výkonoch v základnej i vyraďovacej  fáze európskeho šampionátu nakoniec podľahol vo finále Izraelčanovi Nadavovi Levimu tesne 4:5 a získal striebornú medailu. Európsky šampionát v boccii bol súčasťou veľkého multišportového podujatia  – Európskych hier, ktoré sa konajú od 8. do 20. augusta 2023 v holandskom v Rotterdame.

Od mediálnych spolupracovníkov Slovenského paralympijského výboru, ktorí sú priamo v mieste konania Európskych hier, sme dostali aj reakciu nášho boccistického strieborného medailistu tesne po odohratí dramatického finálového zápasu.

Redaktor: Prvá strieborná medaila pre Slovensko na šampionáte je v tvojich rukách. Aké sú tvoje pocity?“

RM: Je to pekný pocit, no zároveň som sklamaný, pretože som mal na to, aby som získal zlato„.

Redaktor: Vo finále si po dvoch úvodných endoch viedol už 4:0, čo sa stalo, že výsledok už nebol taký pozitívny?“

RM: V treťom ende som chcel zahájiť hru jackom postaveným bližšie ku bočnej čiare. Pri odhode sa mi však loptička vyšmykla a skončila v strede ihriska. Následne som ďalšiu loptičku nedostal tam, kde to bolo potrebné, súper to dokonale využil a naštartoval tak obrat v zápase„.

Redaktor: Stále je to však skvelý úspech, budeš na konci dňa so striebornou medailou spokojnejší, ako teraz tesne po zápase?“

RM: „To určite áno, no stále mi tá prehra bude vŕtať v hlave, Tento zápas bol veľmi dôležitý aj z hľadiska kvalifikovania sa na budúcoročné paralympijské hry a tento konkrétny hráč je v nej mojim priamym konkurentom“ uzavrel krátky rozhovor náš reprezentant.

Róbert Mezík vstupoval do štvrťfinále z prvého miesta v skupine, keď si dokázal poradiť so všetkými tromi súpermi. V štvrťfinále zdolal suverénne Francúza Fabreho 11:1. Do finále postúpil opäť po vynikajúcom výsledku, keď v semifinále deklasoval Francisa Ramboutsoma z Belgicka 8:0.

Boccia mala na Európskych hrách najsilnejšie zastúpenie, keď nás v Rotterdame reprezentovalo až 8 boccistov. Okrem Mezíka sa však nikto z nich o ďalší medailový zápis nepostaral. Ďalej sa dostali Strehársky (BC4) a Kurilák (BC2), ale obaja neuspeli vo svojich štvrťfinálových zápasoch.

Zdroj: SPV

Foto: archív SPV a SZTPŠ