Turnaj v Lašku sa skončil súťažami v štvorhrách

V dňoch 12.-13. mája sa na turnaji Slovenia Para Open 2023 naplnil aj zvyšný súťažný program a to v podobe odohrania súťaží v štvorhrách a zmiešaných štvorhrách. Do bojov zasiahli aj štyri dvojice zložené zo slovenských reprezentantov a jedna slovensko-poľská dvojica. V kategórii MD4 to boli dvojice Riapoš – Ludrovský, Lovaš – Kližan a Kamien s Poliakom Nalepkom, v kategórii MD8 Trávníček – Mihálik a v zmiešanej štvorhre XD7 Trávníček – Kánová.

Napriek tomu, že až štyrom našim dvojiciam sa podarilo prebojovať cez ťažké zápasy v skupinovej fáze a postúpiť do fázy vyraďovacej, na medailové pozície už naši reprezentanti v Lašku nedosiahli. Najbližšie mali k medailovému umiestneniu Boris Trávníček s Alenou Kánovou, keď vo štvrťfinálovom zápase so srbskou dvojicou Čirič – Perič-Rankovič prehrali len tesne 2:3. Rovnako tesným výsledkom sa skončil aj osemfinálový zápas pre našu dvojicu Lovaš s Kližanom, ktorí podľahli skúseným Srbom Stoiljkovičovi s Perličom až v piatom sete 9:11. Veľmi kvalitný zápas odohrali aj Trávníček s Mihálikom proti Turkom Ozturkovi a Turanovi, ktorí sú v aktuálnom rebríčku svetovými dvojkami. V zápase viedli už 1:0 na sety a 11:10 v druhom sete, súper však dokázal vývoj druhého setu i celého zápasu otočiť a zvíťazil 3:1.

Celková medailová bilancia z Laška sa tak zastavila na jednej bronzovej medaile Martina Ludrovského zo súťaže jednotlivcov v kategórii TT2. Na druhej strane však naši reprezentanti na turnaji Slovenia Para Open 2023 dosiahli viacero cenných víťazstiev, čo tréner Andrej Bardoň zhodnotil takto: „Turnaj v Lašku má dlhodobo vysoko kvalitné obsadenie, takže vo viacerých prípadoch už len postupy našich reprezentantov zo skupinovej fázy, často cez súperov na vyšších priečkach svetového rebríčka, sú veľmi cennými výsledkami, z ktorých rezultujú aj ďalšie dôležité body do svetového rebríčka“.

A my len dodávame, že sú to práve tieto cenné body, ktoré naši parastolní reprezentanti nazbierali v rámci turnajovej série v Čiernej Hore a Slovinsku, ktoré určite výrazne posinia naše šance v ďalšom kvalifikačnom boji o účasť na budúcoročných PH Paríž 2024.

Foto: archív SZTPŠ a SPV