Zaujímavé výsledky doplnkového ligového kola v boccii

V sobotu 15. 4. 2023 sa v ŠZŠ Nevädzová 3 uskutočnilo doplnkové ligové kolo párov a tímov. Tento turnaj síce nebol bodovaný, no svojim obsadením a predvedenými výkonmi rozhodne nesklamal.

Tímy BC1/2

V kategórii Tímy BC1/BC2 sa zrodilo mierne prekvapenie na úkor favorizovaného zoskupenia Róbert Mezík – Eliška Jankechová – Samuel Sloboda. Prví dvaja menovaní z tohto tímu, v súčasnosti členovia reprezentačného tímu, mali byť hlavnými ťahúňmi na ceste k celkovému víťazstvu. No v dôležitom zápase skupiny prehrali s tímom Peter Minarech – Peter Novota – Štefan Bartek 4:6. a v celkovom poradí to znamenalo, že z prvenstva sa tešili ich súperi. Na treťom mieste sa umiestnili Peter Vavrica – Miroslav Vanák – Rebeka Husvethová a pomyselná “zemiaková medaila” zostala pre tím Adam Riečičiar – Richard Hlinka – Denis Jakabovič.

Páry BC4

Pri neúčasti Michaely Balcovej sa zmenilo zloženie síl v súťaži Párov BC4. Samuel Andrejčík nastúpil po boku klubovej spoluhráčky z ŠK TP Victoria Banská Bystrica Kristíny Vozárovej, ktorá sa nedávno zúčastnila aj turnaja Intercontinental Challenger v Záhrebe.V trojčlennej finálovej skupine sa im však nepodarilo získať prvenstvo, pretože nad ich sily boli “matadori” z klubu ŠK Altius a zrejme najskúsenejší hráči, ktorí sa turnaja zúčastnili – Róbert Ďurkovič a Martin Strehársky. Rokmi a skúsenosťami ostrieľaná dvojica zvíťazila nad Andrejčíkom a Vozárovou 5:1 a zobrala zlato. Bronz zostal dvojici Martin Burian – Michal Kohútek (obaja OMD v SR / Boccian).

Páry BC5

V kategórii BC5 tiež dominovali hráči z ŠK Altius Bratislava. Menovite Peter Varga s Paulínou Ryšavou. Vyhrali oba zápasy trojčlennej finálovej skupiny (zhodne 5:2 nad Dušanom Sotoniakom a Petrom Hupianom, resp. nad Emíliou Farbovou a Denisou Oslejovou). Striebro získali Farbová s Oslejovou, bronz Sotoniak s Hupianom.

Konečné poradie v jednotlivých kategóriách:

Tímy BC1,2:

1. Štefan Bartek, Peter Minarech, Peter Novota (ŠK Altius)

2.  Eliška Jankechová, Samuel Sloboda, Róbert Mezík  (ŠK Altius)

3. Miroslav Vanák, Peter Vavrica, Rebeka Husvethová (ŠK Altius)

4. Denis Jakabovič, Adam Riečičiar, Richard Hlinka (ŠK Altius 2x, OMD v SR Boccian)

Páry BC4:

1. Martin Strehársky, Róbert Ďurkovič  (ŠK Altius)

2. Kristína Vozárová, Samuel Andrejčík (ŠK TP Victoria Banská Bystrica)

3. Michal Kohutek, Martin Burian (OMD v SR Boccian)

Páry BC5:

1. Paulína Ryšavá, Peter Varga   (ŠK Altius)

2. Milka Farbová, Denisa Oslejová (OMD v SR Boccian)

3. Sotoniak Dušan, Hupian Peter  (OMD v SR – ŠK OMD Farfalletta Žilina, ŠK Žarnovica)


Zdroj: TS OMD v SR, foto OMD v SR