Dnes v Shefiellde štartuje európsky šampionát v parastolnom tenise

Dnes 4. septembra 2023 v britskom Sheffielde odštartujú súťažou jednotlivcov ME v para stolnom tenise pod oficiálnym názvom ITTF 2023 European Para Table Tenis Championships . V osmičke nominovaných slovenských reprezentantov je jediný nováčik Peter Lovaš (TT2). Okrem neho do Sheffieldu odcestovali Ján Riapoš, Martin Ludrovský (TT2), Alena Kánová (TT3), Peter Mihálik, Boris Trácníček (TT4), Miroslav Jambor (TT7) a Richard Csejtey (TT8).

Ako prvá v skupinovej fáze do bojov zasiahne Alena Kánová

Ako prvá do bojov zasiahne skúsená Alena Kánova, ktorá dnes o 9:45 nastúpi proti Chorvátke Helene Dretar Karič. Následne sa vo svojich prvých skupinových zápasoch predstavia aj ostatní slovenskí reprezentanti. Martin Ludrovský  vyzve v kategórii TT2 o 12:00 Čecha Zvolánka, následne Ján Riapoš  nastúpi o 12:45 v tej istej kategórii proti Srbovi Stojilikovičovi. Kategóriu TT2 v dnešnom prvom vystúpení naplní z pohľadu slovenskej reprezentácie Peter Lovaš o 18:45, ktorý zabojuje v zápase s  favorizovaným Francúzom Lamiroultom.

 V kategórii TT4 čaká o 18:00 na nášho Petra Mihálika Francúz Thomas a v tom istom čase odohrá svoj prvý zápas v skupine aj Boris Trávníček s Čechom Nacházelom. V kategórii TT7 vyzve o 18:45 Miroslav Jambor Francúza Dourbeckera, no ešte predtým sa v kategórii TT8 predstaví Richard Csejtey v zápase proti Švédovi Anderssonovi.  Večer o 18:45 ešte stihne odohrať svoj druhý zápas v skupine Ján Riapoš proti Španielovi Sastremovi a Martin Ludrovský nastúpi proti ďalšiemu Španielovi Rodriguezovi.

Okrem singlov sa Slováci predstavia aj vo štvorhrách, ktoré sa začnú hrať vo štvrtok 7.9. V hre budeme mať 3 dvojice a jeden mix: Riapoš – Ludrovský (MD4), Mihálik – Trávníček (MD8), Csejtey – Jambor (MD18), Kánová – Trávníček v zmiešanej štvorhre XD7.

Realizačný tím tvoria Viktoria Lučenková (vedúca výpravy) a tréneri Andrej Bardoň a Ján Lackovič. Sheffield je zároveň prvou možnosťou na získanie miestenky na PH Paríž 2023, keď v súťaži jednotlivcov ju získajú víťazi jednotlivých kategórii. ,,Po náročnej a komplikovanej ceste a dvoch tréningoch sa budeme snažiť u všetkých hráčov dosiahnuť postup zo skupiny, aj keď to bude náročné“ uviedla vedúca výpravy Viktória Lučenková.

Ján Riapoš štartuje už na 15. európskom šampionáte v rade.

 Najskúsenejším hráčom výpravy je Ján Riapoš, pre ktorého sú ME v Sheffielde už 15 majstrovstvami Európy v rade. Svoje prvé ME odohral v roku 1995 v Dánsku a odvtedy získal pre Slovensko v rámci európskych šampionátov 16 medailí z toho 11 zlatých.

 Všetky zápasy je možne sledovať aj naživo vrátane vyžrebovania na stránke:

Zo Schefielldu informovala: Viktoria Lučenková (vedúca výpravy)

Foto: archív SZTPŠ a SPV