Historicky prvé majstrovstvá SR v parabadmintone

Parabadminton patrí v našom hnutí medzi športy, ktoré zaznamenávajú na medzinárodnej úrovni výrazný rozvoj a neustále napredovanie tohto športu a jeho členskej základne podporuje aj medzinárodná organizácia World Abilitysport, ktorej členom je aj Slovenský zväz telesne postihnutých športovcov. Klub priateľov športu organizuje pod názvom Slovak Parabadminton Open 2023 historicky prvý medzinárodný parabadmintonový turnaj na Slovensku.

V sobotu 4. novembra 2023 usporiada Klub priateľov športu historicky prvé otvorené majstrovstvá Slovenska v parabadmintone – Slovak Parabadminton Open 2023. V kežmarskej hale Focus + športová hala sa za účasti 22 hráčov a hráčok z Poľska, Českej republiky a Slovenska odohrajú súboje v kategóriách WH1, WH2, SL3, SL4 a SH6, v dvojhrách aj štvorhách mužov a žien.

Je potešujúce, že na turnaji sa zúčastní 9 hráčov a jedna hráčka zo Slovenska. Je to zatiaľ najvyšší počet na parabadmintonovom turnaji a potvrdenie, že tento para šport si získava aj na Slovensku popularitu. Domáci turnaj je výbornou možnosťou vyskúšať si súťažné nasadenie a porovnať si svoju výkonnosť so súpermi z iných krajín.

Turnaj sa začína o 10.00 hod. slávnostným otvorením a samotné zápasy odštartujú od 10.30 hod. na štyroch kurtoch. Predpokladaný záver turnaja je o 17.00 hod.

Ak ste z Kežmarku alebo okolia, prípadne si užívate pobyt vo Vysokých Tatrách, príďte sa pozrieť do haly a podporte našich športovcov.

FOTO: Miroslav Jambor