Ján Riapoš o cenné kvalifikačné body na Para US OPEN 2023

V Texaskom meste Fort Worth sa dnes 3. júla 2023 začína turnaj Para US Open v stolnom tenise, ktorý je zaradený do medzinárodného kalendára podujatí IPTTC. Tento zámorský turnaj je ďalšou príležitosťou pre to, aby hráči para stolného tenisu odohrali dôležitý turnajový kredit a získali body v kvalifikácii a nominácii na PH Paríž 2024.

Túto príležitosť využil aj náš viacnásobný zlatý paralympijský medailista a jeden z najúspešnejších paralympijských športovcov Slovenska Ján Riapoš, ktorý sa turnaja v USA zúčastňuje spolu s Tomášom Vargom, predsedom ŠTK para stolného tenisu. Slovenské zastúpenie na turnaji do tretice dopĺňa aj Matej Hamran, ktorý bude na turnaji pôsobiť ako medzinárodný rozhodca.

Turnajový kolotoč sa roztočí už zajtra o 11:15 miestneho času, keď odštartujú zápasy súťaže jednotlivcov. V kategórii TT2 čaká nášho Jána Riapoša v základnej skupine zápas proti domácemu Louis Molinovi a o 14:10 sa v druhom zápase skupiny stretne s Kanaďanom Isherwoodom.

Zaujímavou aktualitou je, že v piatok sa konala Konferencia Slovenského stolnotenisového zväzu (SSTZ), kde bol náš Tomáš Varga zvolený za člena VV SSTZ. Táto skutočnosť by mohla v budúcom období výrazne napomôcť prechodu para stolného tenisu zo SZTPŠ pod riadenie SSTZ.

Foto: archív SZTPŠ a SPV