Mladá paraplavkyňa Kubová získala na World Abilitysport Games 2023 už druhé striebro

Na hrách World Abilitysport Games v Thajsku sa slovenským športovcom darí. Dnes pribudol do našej medailovej zbierky ďalší zápis. Postarala sa oň mladá talentovaná paraplavkyňa Alžbeta Kubová, členka športového klubu CEHAP Bratislava, ktorá v disciplíne 100 metrov motýlik získala striebornú medailu. Je to už jej druhá medaila z hier, keď kov rovnakého lesku získala už včera v disciplíne 100 metrov voľný spôsob.

O tom, ako sa zrodil úspech našej mladej paraplavkyne v dnešnom preteku, sme sa telefonicky rozprávali s trénerom Martinom Sadloňom, ktorý Alžbetu Kubovú na hrách sprevádza: „Dnešný deň bol pre nás kľúčový. Mohol sa zdať ako obyčajný utorok, ale chceli sme z neho vyťažiť maximum. Betka sa postavila na štart svoje najsilnejšie disciplíny 100 m motýlik. Aj napriek enormnej snahe a dodržaniu všetkých pokynov napokon zaostala o 0,03 sekundy za svojím osobným maximom, ktoré si zaplávala na majstrovstvách sveta v Manchesteri tohto roku“.

Jej výsledný čas 1:27,05 (WPS 499) znamenal pre slovenskú výpravu zisk ďalšej striebornej medaily, keď medailu rovnakého lesku už Kubová vlastní z disciplíny 100 metrov voľný spôsob a bronz získala naša parastrelkyňa Veronika Vadovičová v disciplíne vzduchová puška na 10 metrov v stoji. V dnešných pretekoch dokázala zdolať našu Alžbetu Kubovú iba víťazná Kangpila Monruedee, pretekárka z Thajska a to časom 1:20,95 (WPS 522).

„Ako sa hovorí, aj zajtra je deň a ten bude pre nás veľmi rýchly. Betka bude totiž plávať najkratšiu disciplínu na tomto šampionáte a to 50 m voľný spôsob“ uzavrel krátky telefonický rozhovor tréner Martin Sadloň.

Kompletné informácie z podujatia, vrátane programu, výsledkov, fotiek a videí nájdete na našej stránke v sekcii WAS Games.

Foto: Martin Sadloň