Po včerajšej spanilej jazde dnes boccisti nemali svoj deň

Po včerajšom veľmi úspešnom účinkovaní v skupinovej fáze dnes nemali naši boccisti svoj šťastný deň. Najskôr skončil po prehre 2:10 s Hongkongom pár BC4 a po ňom aj tím BC1/2, ktorému Kórejčania ušli v polovici zápasu o sedem bodov. Slováci potom mohutne doťahovali, ale vyšlo to len na konečných 4:8.

Pred poslednou smenou sme prehrávali 4:7 a stále verili v ďalší veľký obrat ako včera proti Brazílii. Skúsený súper si však už víťazstvo ustrážil. „Na rozdiel od včerajška tento zápas nebol veľmi dobrý, najmä na začiatku. Utiekli nám o sedem bodov, potom sme to otáčali, a skoro sa nám to podarilo. Ale v poslednej smene to už tak zahádzali, že už sa s tým nedalo nič robiť, čo samozrejme bola ich taktika“, začal svoje hodnotenie kapitán Robert Mezík.

Dôvody, prečo im súper tak bodovo ušiel, videl nasledovne: „Pred zápasom sme si povedali, že to budeme hrať na diaľku. Žiaľ, nedarilo sa to. Možno kvôli stresu. Lebo v hre nablízko sú títo súperi majstri sveta, preto jediná možnosť ako ich poraziť bolo hrať na diaľku (pozn. bielu loptičku jacka hodiť čo najďalej od základnej čiary). Podarilo sa to napríklad vo štvrtej smene, ktorú sme vyhrali 3:0. Keby sme hrali takto celý zápas, bol by úplne iný výsledok“. Boli Kórejci najťažším súperom? „Jednoznačne. Stačí sa pozrieť do svetového rebríčka a oni horšie ako druhé miesto na MS či vo Svetových pohároch nemajú. Oni sú úplne z inej galaxie“, zdôraznil.

Celkovo hodnotí Róbert Paríž pozitívne, ale zároveň bude vraj odchádzať nesmierne smutný, nielen kvôli tímovej súťaži. „V jednotlivcoch som mal jednoznačne na medailu. Vyhral som ťažkú skupinu a po štyroch víťazných dueloch prišli v posledný deň dve prehry. To sa veľmi ťažko trávi. Najmä v boji o bronz mi to ušlo o kúsoček“, dodal náš najúspešnejší hráč na turnaji.

Už pred tímom dohral pár BC4, ktorý nestačil na súpera z Hongkongu. V druhom ende mu dovolili utiecť o päť loptičiek. „Oni majú takú silu, že aj keď to tam nahádžeme, oni nám to vyrazia. Je ťažké reagovať na tieto hody“, hľadal dôvody prehry Martin Strehársky. „Boli nezastaviteľní. Postúpili sme aspoň zo skupiny, takže menšia radosť a snáď v budúcnosti to bude lepšie“, dodala jeho spoluhráčka Kristína Vozárová, ktorá priznala nervozitu i emócie pri svojej paralympijskej premiére. Chvíľami ich vraj nedokázala ovládnuť a vtedy ju podľa jej slov zachraňoval skúsenejší spoluhráč.

BOCCIA

Súťaž tímov BC1/2, štvrťfinále 

Slovensko – Kórejská republika 4:8

Súťaž párov BC4, štvrťfinále

Slovensko – Hongkong 2:10

Zdroj: paralympic.sk

Autor článku: ROMAN VÉGH

FOTO TASR – Jaroslav Novák