Početné zastúpenie našich boccistov na turnaji v Záhrebe

Naši boccistickí reprezentanti majú za sebou ďalšie úspešné vystúpenie. Tentokrát štartovali na medzinárodnom turnaji pod hlavičkou World Boccia v chorvátskom Záhrebe. Na kurtoch sa v termíne 25. marca – 2. apríla predstavilo celkovo až 10 našich hráčov – Tomáš Král (BC1), Kristína Kudláčová, Eliška Jankechová, Róbert Mezík, Rastislav Kurilák (všetci BC2), Boris Klohna, Ľuba Škvarnová (obidvaja BC3), Kristína Vozárová, Marián Klimčo a Martin Strehársky (všetci BC4).

Turnaj odštartoval súťažou jednotlivcov, v ktorej sa predstavili všetci naši reprezentanti.

Náš skúsený reprezentant Róbert Mezík (BC2) si po troch víťazstvách v základnej skupine poradil aj vo štvrťfinále s domácim Lukom Wagnerom 8:1 a v semifinále s Portugalcom Davidom Araujom 3:2. Prehral až vo finále s Čechom Janom Hatákom, keď po remíze 2:2 bol v rozstrele o milimeter šťastnejší súper.

Naopak, šťastie sa po vyrovnanom skóre 4:4 priklonilo k našej reprezentantke  Kristíne Vozárovej (BC2). V semifinále tak dokázala zdolať ďalšiu domácu hráčku Arambašičovú. Vo finále však prehrala s Britkou Sophie Newnhamovou 1:7 a rovnako získala striebornú medailu.

Dve bronzové medaily pridali Ľuba Škvarnová a Rastislav Kurilák (BC2). Naopak, vo svojich finálových zápasoch o tretie miesto neuspeli Tomáš Král a Martin Strehársky (BC4).

V kategórii BC3 sme zaznamenali postup oboch našich zástupcov zo skupinovej fázy, vyraďovacie súboje im však vystavili konečnú stopku. Boris Klohna tesne nestačil na Španiela Morillasa 4:3 a Ľuba Škvarnová prehrala s Portugalkou Costou 6:2.

Slovensko pridalo ku štyrom cenným kovom zo súťaže jednotlivcov aj jeden bronz zo súťaže párov BC4. Postarala sa oň dvojica Martin Strehársky – Kristína Vozárová. Po semifinálovej prehre 2:3 s Chorvátskom zvíťazili v „malom“ finále nad USA 3:2.

V súťaži tímov BC1/2 skončilo Slovensko na 5. mieste (prehralo vo štvrťfinále s Portugalskom 3:4) a v pároch BC3 na 7. mieste.

Foto: Archív SZTPŠ, WorldBoccia