Posledné ligové kolo v boccii rozhodlo o rankingu pred M-SR

V sobotu 23. septembra sa v bratislavskej športovej hale Dom športu na Junáckej ulici uskutočnil záverečný ligový turnaj v boccii, ktorý bol dôležitý hlavne z pohľadu naplnenia rankingovej nominácie hráčov na októbrové majstrovstvá Slovenska. Turnaj zorganizovala Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR v spolupráci so Slovenským zväzom telesne postihnutých športovcov a priniesol v jednotlivých kategóriách aj niekoľko neočakávaných výsledkov.

V kategórii BC1 prekvapilo druhé miesto Adama Feketeho, ale aj zaváhanie Jakuba Nagya, ktorý nepostúpil zo základnej skupiny, čo sa v histórii ligových turnajov ešte nestalo.

Kategória BC2 bola v réžii reprezentantov, avšak medzi  semifinálovú štvoricu sa neočakávane zaradila Janka Kováčová, ktorá len tento rok vhupla do boccistického kolotoča.

V kategóriách BC3 a BC4 patrili triumfy najväčším favoritom, čo sa dá povedať aj o kategórii BC5, kde svoju premiéru absolvoval Samuel Andrejčík, keď suverénnym spôsobom zvíťazil. 

Kategóriu BC5 suverénnym spôsobom ovládol Samuel Andrejčík

Na ligovom kole sme mali aj posilu medzi rozhodcami, navyše Klára Štefková sa výborne zhostila aj úlohy hlavnej rozhodkyne spolu s našou Martinou Kinčešovou.

Turnaja sa zúčastnilo spolu 48 hráčov z týchto slovenských klubov: ŠK Altius Bratislava, ŠK TP Victoria Banská Bystrica, ŠK OMD v SR Boccian Bratislava, ŠK Boccia ZOM Prešov, ŠK OMD v SR Farfaletta Žilina a ŠK Hendyhelp Šamorín. Spolu sa odohralo 82 zápasov. Premiéru mali noví klasifikovaní hráči Katarína Goliášová a Filip Ficek, ktorí sa vrátil po dlhých rokoch, keď ešte hrávali v kategórii BC2.

Výsledky:

BC1 (10 hráčov)

  1. Tomáš Král
  2. . Adam Fekete
  3. Denis Jakabovič
  4. Samuel Sloboda

BC2 (12 hráčov)

  1. Rastislav Kurilák
  2. Róbert Mezík
  3. Peter Novota
  4. Jana Kováčová

BC3 (6 hráčov)

  1. Boris Klohna
  2. Ľubka Škvarnová
  3. Miroslav Bielak
  4. Michal Tižo

BC4 (7 hráčov)

  1. Martin Strehársky
  2. Marián Klinčo
  3. Róbert Ďurkovič
  4. Kristína Vozárová

BC5 (14 hráčov)

  1. Samuel Andrejčík
  2. Anna Mihová
  3. Ľuboš Kondela
  4. Peter Varga

Zdroj: TS OMD v SR

Foto: archív SZTPŠ