V českej lige sa naši curleri v novom zložení rozhodne nestratili

Slovenskí curleri využívajú každoročne v rámci svojej prípravy možnosť štartovať v zápasoch českej ligy v curlingu na vozíku. Na konci roka 2023 a začiatkom januára 2024 absolvovali dve kolá tejto ligy a v kvalitnej konkurencii tímov z troch krajín sa v novom zložení rozhodne nestratili.  

Naši úspešní curleri na vozíku sa zúčastnili v Prahe českej Vinci ligy. Liga prebehla v termínoch 13.-15. októbra 2023 a 6.-7. januára 2024. Náš tím, ktorý bol v úplne novom zložení, sa v rámci zápasov týchto ligových kôl rozhodne nestratil a v konkurencii štyroch českých a jedného talianskeho družstva predviedol veľmi zaujímavé výkony. Po šiestich výhrach skončil v celkovom poradí na peknom druhom mieste. Toto umiestnenie kvalifikuje slovenský tím do záverečných bojov o titul majstra Českej republiky.

Slovensko v Prahe reprezentovali – skip Adrián Ďurček viceskip Karol Šandl a hráči Ján Rybár, Viktor Gajdošík a Ivan Volf. Trénerskú taktovku mal tentokrát v rukách Milan Bubeník. Viacerí hráči z tohto tímu okúsili vôbec po prvýkrát atmosféru a náročnosť ligových zápasov českej ligy curlingu na vozíku. Veríme preto, že úspech, ktorí dosiahli v rámci týchto dvoch ligových kôl, ich bude naďalej motivovať a prispeje k pokračovaniu ich úspešnej športovej kariéry.

Informovala: Monika Kunkeľová

Foto: SZTPŠ