V Trnave odštartoval medzinárodný turnaj v tenise na vozíku Slovakia Open 2024

Dňa 6. júna odštartoval na dvorcoch TC Empire Trnava medzinárodný turnaj v tenise na vozíku Slovakia Open 2024. Tento už tradičný turnaj začal písať svoju históriu už v roku 1993 a vďaka účasti mnohých popredných svetových hráčov sa časom stal jedným z  najvýznamnejších medzinárodných podujatí telesne znevýhodnených športovcov, ktoré sa organizujú na Slovensku.

Na otváracom ceremoniáli turnaja sa zúčastnili aj viacerí vzácni hostia. Prítomným sa prihovoril župan Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič a predseda Slovenského zväzu telesne postihnutých športovcov a Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš. Prítomní boli aj Patrik Voltmann – vicežupan Trnavského samosprávneho kraja a Tomáš Boleman – športový riaditeľ TC Empire Trnava.

Tento rok do Trnavy zavítalo celkovo 27 hráčov a hráčok zo 16 krajín sveta. V súťaži mužov sa predstaví v dvojhrách a štvorhrách spolu 22 tenistov a tenistiek na vozíku, pričom najpočetnejšie zastúpenie budú mať Rakúsko a Česko. Obidve krajiny majú na turnaji po štyroch hráčoch. V súťaži dvojhier a štvorhier môžu diváci vidieť aj tenistov z exotických krajín ako Mali, alebo Pakistán.

V rámci otváracieho ceremoniálu turnaja dostal špeciálne ocenenie aj jeho najstarší účastník Martin Legner z Rakúska. Tento hráč je pravidelným účastníkom Slovakia Open už od roku 1993 a aj vo vyššom veku naďalej dokazuje, že jeho tenisová kariéra ešte nekončí.

Po dlhšom čase sa na turnaji odohrá aj súťaž žien, v ktorej o prvenstvo zabojuje pätica hráčok Britta Wend z Nemecka, Ochoa Lola zo Španielska, Ruby Bishop z Anglicka, Willerslev-Olsen Louise Charlotte z Dánska a Tolosko Agnieska z Litvy. Všetky hráčky boli počas otváracieho ceremoniálu odmenené kvetinovými darmi a prítomní ich už vopred ocenili veľkým potleskom.

Na trnavských tenisových dvorcoch sa predstaví aj dvojica slovenských tenistov na vozíku – Jozef Felix a Marek Gergely. Jozefa Felixa preverí v prvom kole Čech Jiří Fiala a na Mareka Gergelyho čaká skúsený poľský matador Piotr Jaroszewski.

Poďakovanie patrí partnerom, bez ktorých by ho nebolo možné zorganizovať – generálnemu partnerovi podujatia spoločnosti ECO INVESTMENT, hlavným partnerom podujatia spoločnostiam TMG, LYNX, dodávateľom KOMPAVA a LETMO a Ministerstvu cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky.

Foto: Roman Benický