Zapojte sa do zaujímavého projektu pre šport a inklúziu

Predstavujeme Vám medzinárodný projekt „Boccia league of nations“, ktorý je spolufinancovaný z európskeho programu Erasmus+. Tvoria ho partneri zo šiestich krajín – Českej republiky, Slovenskej republiky, Slovinska, Poľska, Maďarska a Chorvátska.  Projekt sa zameriava predovšetkým na rozvoj športu boccia pre začínajúcich športovcov.

Výsledkom tohto projektu by malo byť zvýšenie povedomia nielen o boccii, ale o športe zdravotne postihnutých vo všeobecnosti. Cieľom je vytvoriť medzinárodnú metodiku pre rozvoj športu boccia najmä v neparalympijskej forme, znížiť diskrimináciu športovcov so zdravotným znevýhodnením a posilniť celkovú inklúziu športovcov do bežného života. Ďalším z cieľov je rozšírenie poznatkov a pochopenie mentálneho a psychického zdravia športovca a v neposlednom rade aj aplikácia inovatívnych prístupov v športe boccia.

Cieľom webových seminárov je prehĺbenie a upevnenie vedomostí o tomto športe. Webináre budú viesť osobnosti, ktoré patria medzi špičku vo svojich odboroch, v oblastiach ako fyzioterapia, relaxácia, výživa v športe, klasifikácia športov, vybavenie hráčov, produkcia a organizácia turnajov, médiá a získavanie finančných prostriedkov a trendy v športe. V ďalšej fáze projektu sa budú organizovať dva workshopy, na ktorých sa účastníci môžu oboznámiť s úskaliami a novými poznatkami zo športu boccia v praxi. Posledným krokom projektu je vytvorenie verejnej publikácie, ktorá bude obsahovať poznatky z jednotlivých webinárov a workshopov. Prinášame vám možnosť bezplatnej účasti na webinároch na rozličné témy. Po zobrazení obsahu projektu na sociálnych sieťach, alebo web stránkach sa môžete bezplatne zaregistrovať.

Foto: archív SZTPŠ