Zo Sheffieldu sa vracajú slovenskí parastolní tenisti so štyrmi bronzovými medailami

K bronzovej medaile našej Aleny Kánovej pribudli ešte vo štvrtok v súťaži jednotlivcov ďalšie dve. Postarali sa o ne Martin Ludrovský a Boris Trávníček. Medailovú zbierku Slovenska uzavrela v sobotu dvojica Ján Riapoš – Martin Ludrovský, keď v súťaži štvorhier získala pre Slovensko v poradí už 4. bronzovú medailu z ME Sheffield 2023.

Po bronzovom úspechu Aleny Kánovej sa darilo v súťaži jednotlivcov aj našim parastolným tenistom Martinovi Ludrovskému a Borisovi Trávníčkovi. Obaja sa vo svojich kategóriách dostali až do semifinále, no napriek bojovným výkonom sa im nepodarilo dostať do finále. Obaja však získali pre Slovensko bronzové medaily.

Výsledky semifinále jednotlivci TT2 a TT4:

TT2 semifinále Martin Ludrovský – Fabien Lamirault (FRA) 0:3

TT4 semifinále Boris Trávníček – Abdoullah Ozturk (TUR) 0:3

Po súťaži jednotlivcov, okorenenej tromi bronzovými medailami, vyvrcholili v sobotu Majstrovstvá Európy v parastolnom tenise v britskom Sheffielde súťažou štvorhier. Pre slovenskú reprezentáciu bolo kľúčovým semifinálové stretnutie v kategórii MD4 Ján Riapoš-Martin Ludrovský so španielskou dvojicou Iker Sastre – Miguel Angelo Toledo.

O víťazovi tohto dôležitého semifinálového zápasu sa rozhodovalo až v piatom sete. Naša dvojica si v jeho priebehu dokázala vybudovať výhodnejšiu pozíciu v koncovke, z ktorej rezultovali naše dva mečboly. Nedokázala ich však využiť a tak prehrala najtesnejším možným rozdielom 2:3 na sety a 10:12 v piatom rozhodujúcom sete.

Súťažou štvorhier a zmiešaných štvorhier sa skončili Majstrovstvá Európy v Sheffielde a Slovensko sa teší zo zisku štyroch bronzových medailí, čo je o jednu viac ako na predchádzajúcich Majstrovstvách Európy.

Zajtra sa celá naša reprezentácia vracia domov na Slovensko.

Zo Shefielldu informovala: Viktoria Lučenková (vedúca výpravy)

Foto: archív SZTPŠ a SPV