3. ligové kolo uzavrie v slovenskej boccii tohtoročnú sezónu

Posledným 3. kolom sa uzavrie ligová fáza sezóny 2024 v paralympijskom športe boccia. Po nej budú v októbri nasledovať výberové majstrovstvá SR, ktorých sa zúčastnia len kvalifikovaní hráči. Majstrovstvá SR sa uskutočnia v termíne 12. – 13. októbra v Bratislave.

V sobotu 21. septembra sa v Športovej hale Dom Športu na Junáckej ulici v Bratislave uskutoční 3. ligové kolo sezóny 2024 v paralympijskom športe boccia. „Predkolo“ sa odohralo minulú sobotu v Prešove, kde medzi sebou zápolili hráči v kategórii BC3. Počas tohto víkendu sa do akcie zapoja zvyšné kategórie. Organizátormi sú ŠK Altius, Belasý motýľ o. z. (predtým Organizácia muskulárnych dystrofikov SR) a Slovenský zväz telesne postihnutých športovcov.

Na desiatich kurtoch sa odohrá 77 zápasov. Zúčastní sa ho 39 hráčov z klubov: ŠK Altius Bratislava, ŠK Boccia ZOM Prešov, ŠK TP Victoria Banská Bystrica, ŠK Belasý motýľ Bratislava, ŠK Belasý motýľ Farfaletta Žilina, ŠK Žarnovica. Hlavným rozhodcom bude Martin Pagáč.

Športová hala na Junáckej ulici v Bratislave poskytuje boccistom ideálny priestor i podmienky

Program:

Otvorenie športovej haly: 7:45

Zahájenie turnaja: 8:30

Prvé zápasy: 9:00 (Call-room 8:50)

Obedňajšia prestávka: 11:45 – 12:45

Finálové zápasy: 18:00

Vyhodnotenie: 19:00

BC1

Už tradične sa očakáva, že v kategórii BC1 bude dominovať Tomáš Král, ktorý je obohatený o skúsenosti z nedávno skončených paralympijských hier. Zosadiť Krála z pomyselného trónu sa pokúsi napríklad Miroslav Vanák, víťaz 2. ligového kola, či Štefan Bartek, ktorého forma sa zastabilizovala na úrovni pódiových umiestnení.

Tomáš Král (BC1)

BC2

Aj v kategórii BC2 je najväčším favoritom náš úspešný paralympionik Róbert Mezík. Konkurovať mu bude chcieť ďalší dlhodobý reprezentant Rastislav Kurilák a na svoje šance si určite počkajú aj Peter Minarech či Peter Novota.

Róbert Mezík (BC2)

BC4

„Starí mazáci“ alebo „nová krv“? Asi takto by sme mohli charakterizovať motív diania v kategórii BC4. Posledné ligové kolo ovládli dlhoroční hráči Martin Strehársky a Róbert Ďurkovič, no vydýchnuť im nedajú Marian Klimčo či Kristína Vozárová.

Martin Strehársky (BC4)

BC5

Potvrdí Ľuboš Kondela dobrú formu z druhého ligového kola alebo sa z víťazstva bude tešiť niektorý zo zástupcov ŠK Altius, napríklad Peter Varga či Paulína Ryšavá? Nevyspytateľná kategória BC5 prinesie akiste veľa zaujímavých zápasov.

Paulína Ryšavá (BC5)

Riaditeľ turnaja: Róbert Ďurkovič

Technickí delegáti: Jozef Blažek, Michaela Balcová, Martin Strehársky

Parkovanie: áno (bezplatne pri športovej hale). Komu sa dá, auto nech si nechá mimo tohto parkoviska.

Parkovacie kartičky, ktoré si vyzdvihnete pri otvorení rampy, odovzdajte pri „výsledkovom“ pulte organizátorom.

Kto bude parkovať auto do 15 minút, kartičku nikomu odovzdávať nemusí, rampa mu otvoria.

Pri odchode z je heslo pri otváraní rampy „boccia“

Vstup povolený len v športovej obuvi.

MHD: zastávka MÚ Nové Mesto (Električka č. 4, autobusy č. 50, 51 a 98)

Text: Belasý motýľ, o.z.

Foto: Archív SZTPŠ a SPV