Daľší víťazný ligový zápas našich hokejistov na elektrických vozíkoch

Náš tím v hokeji na elektrických vozíkoch Blue Sky Butterflies sa zúčastnil záverečného 4. kola Českej Powerchair Hockey ligy v Prahe, ktorý zorganizoval New Cavaliers Praha v športovej hale na Třebešíne. Podali najlepšie výkony v doterajšom pôsobení v lige a zároveň získali reálnu šancu vybojovať si v play-off bronzové medaily. To je na programe 1. júna v Prahe. Výsledky a výkony v základnej časti dávajú nášmu tímu pre zisk bronzových medailí veľké predpoklady.

Prvý zápas naplnil papierové očakávania a potvrdil, že Jaguars Praha je aj naďalej nad sily nášho tímu. Po prehre 2:11 nezostávalo nič iné, iba pogratulovať víťazom k presvedčivému víťazstvu. Dva presné zásahy našich zaznamenal Michal Sedlák.

V druhom zápase proti Indians Plzeň sa po dramatickom priebehu zrodil tesný výsledok. Z víťazstva 6:5 sa napokon tešil náš tím. Strelecky sa štyrmi gólmi opäť blysol Michal Sedlák, po jednom góle pridali Ján Koňarčík a Vladimír Vida zo samostatného nájazdu.

Tretí zápas proti favoritom New Cavaliers Praha bol vyrovnaný a náš tím zdatne konkuroval svojmu pražskému súperovi. A hoci Slováci prehrali tesne 4:5, boli pre New Cavaliers viac ako dôstojným súperom. Po dvoch góloch dali Michal Sedlák a Ján Koňarčík.

Nemalú zásluhu na treťom mieste po základnej časti má aj kapitán tímu, brankár Noro Suchánek. Štatisticky patrí k najlepšej trojke brankárov v lige.  Nedávno hral aj na medzinárodnom turnaji, takže vie porovnať ligu a turnaj: „Medzinárodný turnaj je niečo úplne iné ako naša liga. Tímy sa už poznajú, viac-menej ovládame naše taktiky. Medzinárodný turnaj mi ukázal úplne nove obzory. Rýchlosť a presnosť niektorých zahraničných hráčov bola fenomenálna. Ja som si zahral v bráne nášho ligového súpera Jaguars Praha, ktorý ma pozval na hosťovanie. Ďakujem za túto príležitosť, bolo to naozaj iné a výnimočné. Verím, že budúci rok sa tejto akcie zúčastní aj náš tím a naberie úplne nové a veľmi cenné skúsenosti“.

S pocitmi z absolvovaných zápasov sa podelil aj Michal Sedlák, ktorý dosiahol v lige už 20 kanadských bodov. Opýtali sme sa nášho najlepšieho strelca, ktorý z gólov mu najviac utkvel v pamäti: „Presnejšie je to16 gólov a 4 asistencie., Nepamätám si žiaden konkrétny gól, ale myslím, že najviac som si užil tie v domácom prostredí v Kubíne. Panovala tam skvelá atmosféra, úžasní fanúšikovia a zrodilo sa naše prvé víťazstvo v riadnom hracom čase“.

Náš tím hral v zložení: Brankár T-stick: kapitán Norbert Suchánek (číslo 6), T-stick: Sebastian Virág (17), Tomáš Roxer (7), hokejky: Lucia Mrkvicová (3), Vladimír Vida (10), Martin Burian (8), Adam Kovačič (2), Michal Sedlák (11), Ján Koňarčík (9). Trénerom bol Radovan Cibák.

Výsledky zápasov v 4. kola:         


New Cavaliers Praha – BlueSky Butterflies 5 : 4

Jaguars Praha – Lenox Indians Plzeň 7 : 0

New Cavaliers Praha – Jaguars Praha 8 : 11

Lenox Indians Plzeň – BlueSky Butterflies 5 : 6

New Cavaliers Praha – Lenox Indians  7 : 2

Jaguars Praha – BlueSky Butterflies 11 : 2

Poradie po 4. kolách:


1. New Cavaliers Praha 30 b.     

2. Jaguars Praha 30 b.   

3. BlueSky Butterflies  9 b.

4. Lenox Indians Plzeň 3 b.

Konečné výsledky základnej časti Českej ligy sezóny 2023/2024:

Informoval: Jozef Blažek

Foto: OMD v SR