Naši curleri sa pokúšajú o návrat medzi svetovú elitu

V týchto dňoch sa tím slovenských curlerov na vozíku uchádza na svetovom šampionáte skupiny B o návrat medzi svetovú elitu. Majstrovstvá sveta zmiešaných tímov skupiny B sa odohrávajú vo fínskom stredisku Lohja. Spomedzi jedenástich účastníkov postúpia do skupiny A tri najúspešnejšie tímy.

Doposiaľ už naša reprezentácia na šampionáte odohrala 9 stretnutí. Na úvod sme si nakoniec dokázali poradiť so švajčiarskou reprezentáciou tesne 6:5. Už v ďalšom zápase naši svoj výkon vylepšili a proti Angličanom vyhrali 9:4. Zlepšený výkon, aj keď iba veľmi tesne, ale predsa nestačil na dobre hrajúcich Talianov, ktorým naši reprezentanti podľahli 4:5. Následne sme sa opätovne naladili na víťaznú vlnu výhrou nad fínskym družstvom 6:5. Duel s Japonskom sa nakoniec neodohral, nakoľko japonský tím kvôli chorobe nebol schopný nastúpiť na zápas. V ďalšom zápase sme jednoznačne vyhrali s Dánskom  8:1.

Nad nováčikmi turnaja Brazíliou sme zvíťazili presvedčivo 10:1 a večerným víťazstvom nad Poľskom 11:5 sme si prakticky zabezpečili postup do play-off. Medzi najlepšie 4 tímy turnaja sme sa tak prebojovali ešte pred odohratím všetkých zápasov základnej časti. 

V rannom zápase skupinovej fázy s Estónskom sme nezvládli začiatok zápasu a hoci sme sa úspešne do neho vrátili, Estóncom sme nakoniec podľahli 6:11.

Zo šampionátu informovala: Daniela Mtulová

Foto: Radoslav Ďuriš