Nová sezóna a výzvy pre tím hokeja na elektrických vozíkoch BlueSky Butterflies

Nová sezóna v českej lige powerchair hokeja bude opäť „ozdobená“ aj slovenským zástupcom –klubom BlueSky Butterflies. Záver minulej sezóny vyzeral veľmi sľubne, čo sa týka zlepšujúcich sa výkonov. Veríme, že v nadchádzajúcej sezóne k nim pribudnú aj dobré výsledky a čo najväčšie čísla v počte výhier.

Sezóna 2023/24 bude zahájená 16. septembra v Plzni na juhozápade Českej republiky. Počas prvého ligového kola sa BlueSky Butterflies postupne stretne s New Cavaliers Praha, následne s domácimi Indians Plzeň a tretí zápas odohrajú proti poslednému držiteľovi majstrovského titulu, pražskému Jaguars.

Zloženie BlueSky Butterflies na sezónu 2023/2024:

 Brankár – kapitán – T-stick: Norbert Suchánek (číslo 6)

T-stick: Sebastian Virág (17), Tomáš Roxer (7)

Hokejky: Ján Koňarčík (9), Lucia Mrkvicová (3), Vladimír Vida (10), Michal Sedlák (11),

Martin Burian (8), Adam Kovačič (2)

Tréner: Radovan Cibák,  vedúca tímu: Lenka Zemančíková, manažér: Miroslav Dráb

Svoje zastúpenie budeme mať aj medzi rozhodcami: Zdeněk Haviernik

Všetky zápasy môžete sledovať na youtube kanáli:

Usporiadateľom sa taktiež podaril získať priestor na internetovej platforme ČT SPORT, kde budú odvysielané dva zápasy.

Kapitán BlueSky Butterflies Noro Suchánek o začiatku novej sezóny povedal: „Do novej sezóny vstupujeme s novým trénerom Radovanom Cibakom a verím, že pod jeho taktovkou sa naša ambícia vyhrávať a hrať dobre zápasy priblíži skutočnosti viac ako kedykoľvek predtým. Náš tím chce hrať vyrovnaný a pre oko diváka pekný powerchair hockey. Pred nami je prvé ligové kolo v Plzni a my sa tešíme. Tiež máme na donio.sk výzvu na nový športový vozík na mieru pre nášho Miška Sedláka, ktorý verím značnou mierou posilní náš útok aj obranu. Rôznymi úpravami prešli aj naše staršie vozíky, tak uvidíme ako sa nám bude hrať. Pozdravujeme našich priaznivcov a držte nám palce. V lete sme kúpili staršiu šesťkolku a jeden starší športový vozík z Talianska, na ktorom bude jazdiť Adam Kovačič. Adam dostal aj nové batérie a verím, že jeho hre pomôže. Staronový špeciál od Letma bude zatiaľ používať Michal Sedlák, kým nedostane nový na mieru stavaný. Úlohou týchto vozíkov je samozrejme zlepšiť náš útok a tiež pomôcť v obrane“.

Termíny ligových kôl a play-off v sezóne 2023/2024:

1. ligové kolo, Plzeň – 16. 9. 2023

2. ligové kolo, Dolný Kubín – 28. 10. 2023

3. ligové kolo, Praha – 9. 3. 2024

4. ligové kolo, Praha – 13. 4. 2024

PLAY-OFF – máj (presný termín bude známy v priebehu sezóny)