Parastolní tenisti o dôležité body na turnaji v Čiernej Hore

V čiernohorskej Podgorici včera odštartoval už tradičný turnaj v para stolnom tenise s faktorom 20 – Montenegro Para Championships 2023. Do zápasového kolotoča turnaja, ktorý sa odohrá v dňoch 4.-7. mája 2023 sa zapoja aj naši reprezentanti, ktorí odcestovali do Čiernej Hory v zložení  Ján Riapoš, Martin Ludrovský (obaja TT2), Peter Mihálik, Boris Trávníček (TT4) a Miroslav Jambor (TT7). Realizačný tím tvoria Andrej Bardoň a Ján Lackovič.

Vo štvrtok a piatok 4. – 5. mája sa hrá súťaž v dvojhrách, následne v sobotu a nedeľu 6. – 7. mája súťaž v štvorhrách. Všetci naši hráči včera odohrali zápasy skupinovej fázy a nás teší, že do dnešnej vyraďovacej časti turnaja postúpila trojica našich reprezentantov – Ludrovský, Trávniček a Mihálik.

Martin Ludrovský si v skupine poradil so všetkými súpermi a postúpil tak priamo do semifinále kategórie TT2. Rovnako si v skupine kategórie TT4 počínal Boris Trávniček, ktorý troch skupinových rivalov odprevadil od stola rovnakým pomerom setov 3:0 a zabezpečil si tak priamu účasť v semifinálových bojoch.

Zo skupiny sa po jednej výhre a jednej prehre podarilo postúpiť aj Petrovi Mihálikovi, čaká ho preto dnes vo vyraďovacej fáze kategórie TT4 osemfinále. Jána Riapoša o postup zo skupiny pripravilo iba horšie skóre získaných a stratených loptičiek, keď dva zápasy v skupine vyhral a jeden prehral. Tretie nepostupové miesto v skupine po dvoch prehrách a jednej výhre tiež obsadil Miroslav Jambor.

Výsledky skupinovej fázy súťaže v dvojhrách:

Kategória TT2

Ludrovský – Michaud FRA – 3:0

Ludrovský – Crosara ITA – 3:1

Ludrovský – Wang CHN – 3:0

Riapoš – Kim KOR – 0:3

Riapoš – Toledo ESP – 3:1

Riapoš – Isherwood CAN – 3:0

Kategória TT4

Trávniček – Ilic SRB – 3:0

Trávniček – Gonzales CHI – 3:0

Trávniček – Chaves CRC – 3:0

Mihálik – Tamatsu JPN – 3:0

Mihálik – Shi JPN – 0:3

Kategória TT7

Jambor – Orazbek KAZ – 0:3

Jambor – Salmin BRA – 0:3

Jambor – Bogdanovic SRB – 3:2

Po skončení turnaja v Podgorici sa výprava presunie do slovinského Laška, kde sa v termíne 9.-13. mája 2023 zúčastní jedného z najväčších turnajov v Európe s faktorom 40 – Slovenia Para Open 2023.  Päticu našich parastolných  reprezentantov v Lašku doplnia Marián Kamien (TT1), Lukáš Kližan, Peter Lovaš (obaja TT2) a Alena Kánová (TT3).

Vrcholom tohto roka, v ktorom parastolní tenisti bojujú o mimoriadne dôležité body v kvalifikácii na PH Paríž 2024, bude európsky šampionát v britskom Sheffielde, ktorý sa odohrá v dňoch 4. – 9. septembra 2023.

Z dejiska turnaja informoval: Andrej Bardoň

Foto: archív SZTPŠ a SPV