Poznáme výsledky 1. tohtoročného ligového kola v boccii

V sobotu 23. marca sa v obci Turie pri Žiline odohralo 1. ligové kolo v boccii kategórie BC3.  Turnaja sa zúčastnilo 6 súťažiacich, Ľuba Škvarnová (ŠK OMD v SR Farfalletta Žilina), Boris Klohna (ŠK Boccia ZOM Prešov), Michal Tižo (ŠK OMD v SR Farfalletta Žilina), Martin Januvka (ŠK Boccia ZOM Prešov), Šimon Ján Mizera (ŠK Boccia ZOM Prešov), a Miroslav Bielak (ŠK OMD v SR Farfalletta Žilina). Víťazom sa stal Michal Tižo, hráč klubu OMD v SR Farfalletta Žilina, pred dvojicou reprezentantov Borisom Klohnom a Ľubou Škvarnovou.

Nový systém losovania priradil do „elitnej“ skupiny A najväčších favoritov na celkové prvenstvo. Aj preto sme boli svedkami napínavých a tesných výsledkov. Michal Tižo vyhral oba skupinové zápasy – 5:3 nad Borisom Klohnom a 6:3 nad Ľubou Škvarnovou. Vzájomný zápas reprezentačných kolegov vyhral Boris Klohna 4:1.

Boris Klohna porazil reprezentačnú kolegyňu Ľubu Škvarnovú 4:1

V skupine B dominoval Miroslav Bielak, ktorý s prehľadom vyhral oba skupinové zápasy a to 10:1 nad Šimonom Jánom Mizerom a 7:0 nad Martinom Januvkom. Súboj prešovských mladíkov lepšie zvládol Mizera, ktorý vyhral nad Januvkom vysoko 13:0.

Priamo do semifinále postúpil Michal Tižo, ktorý vyhral jednoznačne nad Mizerom 8:0 a Boris Klohna, ktorý odohral veľmi napínavý zápas s Ľubou Škvarnovou. Po výsledku 7:7 sa rozhodovalo až tie breaku, v ktorom napokon otočil zápas na svoju stranu Klohna.

Súboj o tretie miesto vyhrala Ľuba Škvarnová nad Šimonom Mizerom 5:1. O prvé miesto bojovala dvojica Boris Klohna a Michal Tižo. Po napínavom zápase v riadnom hracom čase vyhral Michal Tižo 5:4.

Stupne víťazov 1. ligového kola BC3 – zľava Boris Klohna, víťaz Michal Tižo a Ľuba Škvarnová

Organizátormi turnaja boli Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR, jej klub OMD Farfalletta Žilina na čele s Ľuboslavou Figurovou a Slovenský zväz telesne postihnutých športovcov.

Hlavným rozhodcom turnaja bol Martin Pagáč. Na ligovom kole sa vystriedalo 6 rozhodcov tak, aby na každom zápase bol prítomný jeden rozhodca a jeden čiarový rozhodca. Turnaja sa zúčastnili aj dve nové rozhodkyne, ktoré pred mesiacom absolvovali rozhodcovský kurz v Bratislave pod vedením Martiny Kinčešovej a Martina Pagáča. Na turnaji sa predstavili rozhodcovia Ewa Tomková, Ľubomír Kondela, Petra Gáliková, Mária Lenártová, Matúš Grega, Ľubomíra Niklová.

Najbližšie ligové kolo sa bude hrať 18. a 19. mája v Prešove v kategórií BC1 a BC2.

Zdroj: TS OMD v SR

Foto: OMD