Sedem medailí parabadmintonistov zo Zakopaného

Slovenská parabadmintonová výprava sa vrátila z medzinárodných majstrovstiev Poľska – Polish Para Badminton Open 2024 so siedmimi medailami na svojich raketách. Turnaja sa zúčastnilo sedem hráčov a jedna hráčka zo Slovenska. Na kurtoch sa predstavili v kategórii vozičkárov WH1 Michal Gregor a Michal Pecko, v kategŕii vozíčkárov WH2 Miroslav Jambor, Maroš Lihocký a Kristína Kocúrová, v kategórii stojacich SL3 Rudolf Klein a Viliam Opina a v kategórii nízkeho vzrastu SH6 Richard Huray.

V spoločnosti 55 hráčov a hráčok z 9 krajín sa naši parabadmintonisti určite nestratili. Michal Pecko a Maroš Lihocký postúpili v dvojhre mužov v ťažkej konkurencii do štvrťfinále. Kristína Kocúrová získala v dvojhre žien striebornú medailu, Rudolf Klein a Viliam Opina si vybojovali bronzové medaily v dvojhre a Rudolf Klein pridal bronz vo štvorhre mužov a Viliam Opina našu bilanciu vylepšil bronzom v zmiešanej štvorhre. Striebornú medailu pridal Richard Huray v štvorhre mužov a bronz v dvojhre mužov.

Slovenská parabadmintonová výprava na Polish Para Badminton Open 2024
Richar Huray (na stupni víťazov celkom vľavo) získal v kategórii SH6 striebro a bronz

Potešili medaile, progres v hre aj zvýšený počet našich hráčov na medzinárodných podujatiach. Ďalšou turnajovou zastávkou budú domáce otvorené majstrovstvá Slovenska – Slovak Parabadminton Open 2024, ktoré organizuje klub No limits Košice 9.-10. novembra v Kežmarku.

Informoval: Robert Hornung, No limits Košice

Foto: Archív No limits Košice