Turnaj v Prahe pre našich curlerov so zlatým leskom

Reprezentačný tím Slovenska v curlingu na vozíku tento víkend úspešne účinkoval na medzinárodnom turnaji World Curling Tour. Vo finálovom zápase si poradil s tímom Talianska a zaslúžene turnaj vyhral. Pre našich reprezentantov to bolo už tretie podujatie s víťazným koncom v prebiehajúcej sezóne, čo pre nich znamená aj väčšiu odhodlanosť a chuť do ďalšich podujatí, v rámci ktorých sa môžu priblížiť k vysnívanej miestenke na Paralympijské hry 2026.

Reprezentačný tím v zložení Monika Kunkelová, Peter Zaťko, Dušan Pitoňák, Radoslav Ďuriš a tréner Milan Bubeník sa v termíne 24. až 26. novembra zúčastnil v Prahe medzinárodného turnaja 17th Wheelchair Curling Tournament, ktorý je súčasťou série turnajov World Curling Tour. Kvalitu turnaja  zabezpečovala účasť tímov Švédska, Nórska, Česka, Talianska, Veľkej Británie a Maďarska.

Počas prvého hracieho dňa sa odohrali dva zápasy, v ktorých boli súpermi nášho tímu reprezentácie Talianska a Švédska. Oba zápasy sa našim curlerom podarilo vyhrať – nad reprezentačným tímom Talianska 5:4 a nad tímom Švédska 6:2. Druhý hrací deň čakali náš tím ďalšie tri stretnutia. Ráno nastúpil proti reprezentácii Českej republiky. V tomto zápase sa našim hráčom veľmi nedarilo a utŕžili prvú prehru na turnaji v pomere 3:6. V poslednom zápase skupinovej časti však zvíťazili nad tímom Veľkej Británie 8:2 a do ďalších bojov postupovali z prvého miesta v tabuľke.

Vo štvrťfinále na nich čakal víťaz skupiny B, taliansky tím Albatros. Po vyrovnanom priebehu a po skvelo odohratom siedmom ende naši dotiahli zápas do víťazného konca pomerom 9:4. Dobre naladení nastúpili aj do semifinálového zápasu, opäť proti českému tímu a tento duel už zvládli bez menších pochybností. Presvedčivá výhra 9:3 znamenala, že sa mohli tešiť z postupu do finále.

Vo finálovom zápase na nás čakal víťaz skupiny B, kvalitný tím Talianska. Od začiatku naši curleri držali koncentrovaný výkon, vypracovali si bodovú prevahu a zápas so skvelými kameňmi úspešne zvládli v pomere 8:5. Stali sa tak víťazmi celého turnaja a opäť potvrdili, že si už dlhodobo udržujú vysokú úroveň svojej výkonnosti.

Z turnaja informoval: Radoslav Ďuriš

Foto: Radoslav Ďuriš