Dve cenné zlatá z Blízkeho východu sú doma

Minulý týždeň od 31.5. do 2.6. 2023 prebehol v jordánskom Ammáne  XIV. ročník medzinárodného turnaja Al Watani v parastolnom tenise, na ktorom nás reprezentovali dvaja naši skúsení reprezentanti Ján Riapoš a Alena Kánová. Obaja využili svoju príležitosť získať ďalšie potrebné body na ceste do Paríža 2024 na maximum, keď svoje súťaže vyhrali a odviezli si z atraktívneho Ammánu zlaté medaily.

Naši reprezentanti tak potvrdili pozície najvyššie nasadených hráčov vo svojich skupinách a hoci  vo vyraďovacej fáze už museli siahať na dno svojich fyzických i mentálnych síl, nakoniec svoj cieľ zvládli.

,,Na tomto turnaji bolo potrebné viac bojovať s podmienkami, nakoľko vysoké vonkajšie teploty 34 stupňov a hala bez klimatizácie a vetrania boli veľkou záťažou pre organizmus všetkých súťažiacich. Navyše slabšia organizácia turnaja prinášala v priebehu turnaja viaceré nepredvídavé skutočnosti, ktorým sme sa museli prispôsobiť“ povedal po finálových zápasoch reprezentačný tréner Andrej Bardoň. Podľa jeho slov vo finále u Jána Riapoša i Aleny Kánovej rozhodli ich bohaté hráčske skúsenosti a tak aj napriek náročným podmienkam okrem zisku zlatých medailí potešil našich aj maximálny zisk bodov, dôležitých v kvalifikačnom boji o miestenky na PH Paríž 2024.

Výsledky turnaja:

Ján Riapoš (TT2)

Základná skupina:

Abdelmalek (EGY) 3:0, Bin Libdah (SAUD) 3:0,

Reza Pour Lesko Kelaeih (IRN) 3:0

Semifinále: Al Saedi (EGY) 3:2

Finále: Elmahsy (EGY) 3:2

Alena Kánová (TF2-3)

Základná skupina:

Ansarian (IRN) 3:0, Al Waeli (IRQ) 3:0

Semifinále: Elshamy (EGY) 3:0

Finále: Ansarian (IRN) 3:1

Zdroj a foto: Slovenský paralympijský výbor